Fönsterbyte

Aktuell tidplan
Vecka 26 (24 – 27 juni) arbetar Prefond i port 21.
Prefond byter nu alla de yttre fönsterbågarna och balkongdörren. Hela arbetet kommer inte att vara klart förrän i september! Därför är det viktigt att alla i god tid meddelar styrelsen om man planerar att resa bort under denna tid! Det finns alltid möjlighet att lägga en extranyckel i ett kuvert i föreningens brevlåda på BV i port nr 3. Huvudentreprenören heter Prefond. Tel 073-360 50 33.

Skriv till styrelsen om du vill veta den närmaste tidplanen för det fortsatta arbetet med fönsterbytet. Kräv alltid att Prefonds medarbetare visar dig sin legitimation. Om du känner dig orolig kan du alltid fotografera ID-kortet med din mobiltelefon.

Vad gör Prefond?
I samband med fönsterbytet kommer du att få nya tätningslister i samtliga fönster samt även i vädringsluckorna och till balkongdörren. Du kommer också att få nytt filter i vädringsluckorna. Om du märker att det ändå drar från stängda fönster eller luckor ska du genast anmäla detta till Prefond. Har du persienner mellan fönstren kommer de att kunna sitta kvar efter bytet av den yttre fönsterbågen. Den nya balkongdörren kommer att installeras utan persienner.

Vad förväntas av dig?
Inför fönsterbytet måste du hjälpa till med att flytta undan möbler, gardiner och prydnadsföremål så att arbetarna får 1,5 meter fri golvyta framför varje fönster. Annars kan de inte göra sitt jobb.
Har du persienner på balkongdörren måste du demontera dessa själv.

Det största värmebesparande inslaget i Utsiktens energisparprojekt är att vi byter det nuvarande yttre 1-glasfönstret till ett modernt 2-glas kassettfönster som har ett betydligt bättre isoleringsvärde. Vi hoppas att både få bort kallraset från det inre fönstret och att dessutom få en bättre ljudisolering.

Fönsterbytet kommer att pågå fram till i september 2024. Vi vädjar därför till alla att vara tillgängliga och släppa in fönsterhantverkarna vid de dagar och på de tider som de anger i sitt aviseringspapper som du får i brevlådan i förväg. Varje gång de inte får tillträde kostar det föreningen extra pengar och riskerar dessutom att försena projektet som måste vara helt klart i höst. Annars riskerar vi att inte få ut bidraget för detta energisparprojekt!


Uppdaterad senast: 2024-06-22