Sopnedkasten är stängda

Sedan 15 april är alla sopnedkast stängda. Dina matrester ska i stället kastas i sopkärlet för matavfall och övriga sopor i kärlet för restavfall.
Använd de särskilda våtförstärkta papperspåsarna till matavfallet. Dessa bör placeras i de särskilda gröna plastkorgarna för att få bättre ventilation runt påsen. Du kan ha dubbla papperspåsar om det behövs.
Du får inte kasta plastpåsar i matavfallskärlet. Inte heller glasburkar, även om de har innehållit mat.

Var noga med att bara lägga tillåtna matrester i papperspåsarna som ska kastas i det mindre kärlet för Matavfall. Se instruktioner här. Se broschyr från Nacka kommun här.

Till en början ska vi försöka hålla båda kärlen öppna utan lås men om det visar sig att man kastar annat än matrester i matavfallskärlet tvingas vi låsa detta eftersom vi annars debiteras en straffavgift!

I kärlet för matavfall får du kasta alla typer av matrester som exempelvis bröd, kakor, gryn. Frukt, fruktskal. Grönsaker. Kaffesump (inkl. filter), tepåse utan metallklämma. Kycklingben. Kärnor, t.ex. avokado, persika. Kött, fisk inkl. ben. Ofärgat hushållspapper. Pasta, ris. Ägg, äggskal.

Övrigt hushållsavfall ska du kasta i det större kärlet för Restavfall i väl förslutna plastpåsar. Använd inte ICA-butikens grönsakspåsar för detta! De är inte våtstarka nog!

Alla typer av förpackningar ska även i fortsättningen kastas i återvinningskärlen vid busstorget (Katarina Taikons torg). Det gäller till exempel glasflaskor och glasburkar, alla typer av plastförpackningar inkl frigolit, kartonger, metall och även kläder och andra textilsopor. Tidningar ska du kasta i de särskilda kärlen för tidningspapper.

Grovsopor kommer du även i fortsättningen att kunna kasta på onsdagskvällar i våra två grovsoprum vid Henriksdalsringen 5 (kl 17-18) och 27 (kl 18-19).


Uppdaterad senast: 2024-06-05