Därför ska du köpa bostad i Brf Utsikten på Henriksdalsberget

Henriksdalsberget är ett unikt barnvänligt, trivsamt och bekvämt bostadsområde som ligger nära Stockholm. Man promenerar till Söder på tjugo minuter. Åtskilliga av dem som flyttade hit när området var nybyggt 1968-70 bor fortfarande kvar, och det är inte ovanligt att deras barn flyttar tillbaka när de bildar familj!

På berget finns tre bostadsrättsföreningar som samarbetar för att hålla området rent, tryggt och snyggt. Mellan husen finns en fantastiskt stor och grön, bilfri innergård. Där finns bland annat en nybyggd modern förskola, en fritidsgård och en fotbollsplan med konstgräs samt ett tiotal små och stora lekplatser. I den stora ”Gropen” finns en kommunal lekpark med en jättelång rutschkana, duschar att svalka sig under på sommaren och härliga grönytor att ha pick-nick på eller åka pulka utför på vintern.

I husets lokaler finns en damfrisering (även herrklippning) och Henkans Livs med asiatisk mat, ATG, inlämning för kemtvätt, förutom glass, godis, cigaretter, snus och paketutlämning för DHL. Förutom ICA-butiken, som håller öppet 09-21, finns också en restaurang och en pizzabagare. Låg- och mellanstadieskola ligger nedanför berget och nås via en bilfri gångväg.

Kommunikationerna är goda. Vill man inte ta buss 53 eller 55 uppe på berget går man via en upplyst trappa på fem minuter ner till hållplatser vid Kvarnholmsvägen (53 och 469) och vid Värmdövägen (55). Därifrån når man Slussen med buss eller Saltsjöbanan på ytterligare fem minuter. Ett stenkast från Värmdövägen ligger Hammarby Sjöstad med Tvärbanan och ett stort utbud av restauranger och ytterligare en bit bort, inom promenadavstånd, finns Sickla köpcenter. 2016 färdigställdes en helt ny bro från Kvarnholmen över Svindersviken som förkortar vägen till Nacka Forums stora affärsgallerior och till Nackas högstadium och gymnasium.

Vid Saltsjöqvarn och Finnboda hamn finns hållplatser för färjelinjen ”Sjövägen” som tar dig till Djurgården, Nybroviken, Nacka Strand, Ropsten och Lidingö (SL-biljett gäller!)

Utsikten 1-35

Vår bostadsrättsförening Utsikten 1-35 är känt för sin fina utsikt över stora delar av Stockholm och dess vatten – även mot inloppet till staden där de stora kryssningsfartygen smyger in. I januari 2014 fick vi en helt ny tvättstuga. Bredbandet mot Bahnhof ingår i avgiften och håller Gigabit (1024 Mbit/s) i båda riktningarna med gratis e-postadress och hemsidesutrymme. Våra fyra stora varmgarage är tillgängliga inifrån trapphusen och de flesta platserna är försedda med bur. Låsta cykelrum och barnvagnsrum samt sopnedkast har vi och en stor gästlägenhet. Bastu och möteslokaler finns i området att låna.

Hela Nackareservatet med promenadvägar och skidspår ligger lätt tillgängligt med start vid foten av Hammarby slalombacke som oftast har öppet hela vintern tack vare effektiva snökanoner.
I Svindersviken, 10 minuters året runt-promenad via trappa, finns fyra båtklubbar.

Välkommen!
Vi vet att du kommer att trivas här.

Styrelsen för Brf Utsikten 1-35


Uppdaterad senast: 2023-02-22